Cos
Subtotal 0,00 lei
Livrare
Total 0,00 lei
Capul de manechin - mâna dreaptă a profesioniștilor în domeniul de beauty
Postat de      06/09/2023 07:09:24     Coafura si frizerie    Comentarii 1
Capul de manechin - mâna dreaptă a profesioniștilor în domeniul de beauty

Deși la prima vedere ți se poate părea un accesoriu care ține de consumabile, capul de manechin este un instrument necesar atunci când ești o școală de coafor și frizerie sau când organizezi cursuri de perfecționare în acest domeniu. Teoria este o parte importantă din meseria de coafeză și de frizer, dar nu are valoare dacă nu este pusă în practică. Știi vorba aceea...teoria ca teoria, dar practica ne omoară! Fiind un domeniu în care materialul cu care se lucrează ține de înfățișarea clientului, să știi să îți faci bine treaba este o cerință indispensabilă meseriei de coafeză sau de frizer. Adică absolvenții școlii sau ai cursului tău nu trebuie să facă practică pe capul clientului, pentru că deja își pot lua adio de la o carieră în domeniu...veștile rele se răspândesc primele și nu se uită.

Sigur nu vrei ca cei care tocmai au absolvit cursul tău să aibă un renume negativ în mintea și pe buzele clienților! Așadar, cea mai fiabilă și cea mai bună alternativă să scoți profesioniști de pe băncile școlii sau cursurilor tale este să le oferi multe ocazii să își exerseze talentul pe un cap de manechin. Și nu, nu te gândi că este o nevoie greu de îndeplinit, deoarece pe piață există capul de manechin cu păr natural. Imită foarte bine realitatea, diferența e că, spre deosebire de un om, acesta nu vorbește cu tine și nu se supără pe greșelile pe care le faci practicând. Este îngăduitor și așteaptă să te perfecționezi. Bine, poți găsi și cap de manechin cu păr sintetic sau jumătate sintetic, jumătate natural. Decizia îți aparține în funcție de nevoi. Acestea fiind zise, hai să vedem cum capul de manechin poate fi aliatul cursanților tăi în drumul spre succes.

De ce să cumpăr un cap de manechin?

Poate te gândești că și așa ai investit mulți bani în amenajarea sălilor de cursuri și în utilități, iar achiziționarea unor capuri de manechin reprezintă o cheltuială forțată, dar te înșeli. Noi te încurajăm să gândești pe termen lung și să vezi totul ca pe o oportunitate de a-ți crește numărul de cursanți pe viitor. Dacă școala ta ajunge să fie renumită pentru cursanții bine pregătiți pe care îi scoate, vei fi printre primele opțiuni în mintea celor care vor și ei o carieră în domeniu. Importanți nu sunt doar banii investiți în oferirea unor cursuri calitative din punct de vedere teoretic, ci importante sunt și review-urile absolvenților, care vor avea pe buze mult timp școala pe care au absolvit-o.

Te îndemnăm să te documentezi temeinic pentru a ști ce cap de manechin să alegi de pe piață. În funcție de obiectivul școlii sau cursului tău, trebuie să cumperi ceea ce este cât mai potrivit pentru îndeplinirea nevoilor. Ai de ales între manechin cu păr natural 100% sau 100% sintetic sau manechin cu păr mixt (jumătate natural-jumătate sintetic). Astfel, răspunsul la întrebarea “De ce să cumpăr un cap de manechin?” este pentru că ești o școală serioasă, care pune accentul pe calitate și pe o pregătire temeinică a cursanților, iar serviciul pe care îl oferi este unul de înaltă calitate.

Cum știu ce tip de cap manechin trebuie să aleg?

Ca expert care îi învață pe alții, trebuie să știi că fiecare tehnică predată la școală sau curs își are corespondența în practică. Fie că vrei să îi înveți pe cursanți tehnici de vopsire, modalități de tuns, anumite tipuri de tunsori, diferite tipuri de coafuri și împletituri, este bine să știi că trebuie să lucrezi adecvat, pe un tip de cap manechin potrivit obiectivului. Așadar, trebuie să știi la ce se pretează cel mai bine fiecare tip de păr al unui cap manechin.

 • Manechinele cu păr natural, care oferă posibilitatea de noi tehnici de colorare / decolorare, exersarea noilor tendințe în materie de coafuri, realizarea de coafuri texturate. Datorită părului natural din care sunt realizate manechinele, coafurile tale vor lua forma dorită, vor fi ușor de realizat, iar tehnicile de vopsit vor fi un adevărat succes. De asemenea, acest tip de manechin se distinge prin faptul că este rezistent în timp.
 • Manechinele cu păr sintetic prezintă avantaje precum: exersarea noilor tunsori, aprofundarea tehnicilor de tuns și realizarea împletiturilor.

Pe lângă materialul din care este realizat un cap manechin, întâlnim și cap manechin cu diferite culori și nuanțe ale părului. Această informație este utilă în ceea ce privește coafurile, și este de notat faptul că nuanța și culoarea părului influențează mult modul în care va arăta coafura la final. De exemplu, sunt coafuri care arată superb pe un păr blond, însă pe un păr șaten nu se vor vedea la fel de bine, iar clienta poate fi nemulțumită, punând totul pe seama calităților tale profesionale. Este de notat faptul că absolventul trebuie să știe această informație și să o folosească în avantajul său, informând clientele. Pentru a i se dezvolta și mai mult simțul estetic și atenția la detalii, cursantul are nevoie de cap manechin cu păr colorat. El poate vedea astfel în mod concret diferența estetică pe care aceeași coafură o are pe culori diferite de păr. Deci, răspunsul la întrebarea “Cum știu ce tip de cap manechin trebuie să aleg?” este acela că trebuie să identifici obiectivele pe care vrei ca al tău cursant sa știe să le bifeze la final.

Cum aleg cel mai bun cap manechin de pe piață?

Piața oferă o multitudine de opțiuni pentru achiziționarea unui cap manechin, iar varietatea aceasta te poate induce în eroare, dacă nu știi ce să alegi. În domeniul de beauty nu trebuie să faci compromisuri de la calitate, deoarece se va observa imediat, iar clienții vor taxa asta imediat. De obicei, cele mai bune produse sunt cele oferite de firme specializate în domeniu, cum ar fi Sibel. Sibel este o firmă cu renume în industria de înfrumusețare, fiind cunoscută pentru produsele profesionale pe care le produce. Datorită experienței în acest domeniu, capul manechin Sibel va fi opțiunea pe care o vei realege ori de câte ori vei dori să achiziționezi capuri de manechin.

Te încurajăm să ții cont de toate aceste informații și să alegi capuri manechin cu lungimea de păr necesară scopului tău. Îngrijește corespunzător părul capului manechin, spălându-l cu apă călduță și șampon. Atenție și la utilizarea plăcilor și ondulatoarelor! Utilizează-le la o temperatură de maximum 155 grade. Gândește smart, investește smart și vei putea vedea rezultatele dorite!

1Comentarii

  • Avatar
   Hrihor Floarea

   Buna ziua .Ce documente este nevoie pentru a obtine fonduri Europene Neranbusabile.

   Sep 16, 2023

Scrie un raspuns

arrow_upward