Cauti tipsuri unghii? Alege-le pe cele mai bune!
Tipsurile sunt acele elemente din plastic care imita perfect unghia naturala. Aceastea sunt confectionate din plastic ABS (acrilonitril-butadiena-stiren), iar structura lor este diferita, mai exact - dubla: zona de contact, a carei lungime este mai scurta de 3-6 mm si marginea libera. Prima parte se plaseaza pe unghie si poate avea o margine diferita (rotunda, sub forma literei V, zimtata etc). Cea de-a doua parte formeaza lungimea unghiei, forma careia o da specialistul in manichiura.
Ce tipuri de tipsuri unghii exista?
Exista diferite feluri de tipsuri unghii. Ca forma, acestea pot fi patrate, ascutite sau cu capetele inguste, iar dupa culoare - gasesti in comert tipsuri albe, transparente, de culoarea unghiei naturale, dar si cu design finit.
Cum sa alegi corect setul de tipsuri unghii?
Iti recomandam sa alegi acele modele care imita forma unghiei tale. Dupa ce vor fi plasate pe unghie, acestea se vor aranja perfect si nu se vor deforma.
Daca tipsurile se dovedesc a fi prea mari, nu e problema, deoarece le poti ajusta pe unghie cu ajutorul unei freze sau pile. Acestea ar trebuie sa fie de o elasticitate buna, adica sa se indoaie usor, fara sa se rupa.
Pont: atunci cand testezi tipsurile, iti dai seama de calitatea lor la indoire. Cu alte cuvinte, cand indoi tipsul, pe el nu trebuie sa apara o linie alba.
Pentru a conferi unghiutelor lungimea dorita, foloseste unelte speciale, de exemplu - un taietor pentru tipsuri. Daca vei folosi foarfeca, risti ca acestea sa crape. Cu un instrument special, insa, poti obtine forma pe care o doresti, de la oval la patrat si invers. Tipsurile pentru unghii sunt comercializate in seturi si se impart in 10 dimensiuni pentru fiecare unghie, de la 10 la 1.
Este important ca atunci cand alegi tipsuri unghii, sa acorzi atentie la cat de subtiri si asemanatoare sunt cu unghia naturala. Convinge-te de elasticitatea acestora, vezi sa nu aiba zgaraieturi sau sa nu fie deteriorate.
Cum se aplica tipsurile pe unghii?
Inainte de aplicarea tipsurilor, unghiile se prelucreaza, adica se slefuiesc, se indeparteaza cuticula si se elimina luciul si grasimea de pe suprafata ei. Asigura-te ca tipsul acopera mai putin de jumatate din unghia naturala, apoi aplica lipici pe partea de contact intre aceste doua. Ai grija sa nu ajunga adezivul pe piele si aplica-l mai mult pe varful unghiei. Ca sa scapi de excesul de bule care se formeaza intre tipsuri si unghia naturala, apasa si misca usor tipsul, apoi tine apasat circa 10 secunde, pana cand vezi ca lipiciul si-a facut treaba.
Lungimea o vei scurta, asa cum am zis mai sus, cu un cleste special, dupa care vei incepe slefuirea suprafetei, astfel incat sa nu se remarce bordura dintre tipsul aplicat si unghia naturala. Procedura de acoperire cu gel sau oja semipermanenta o cunosti deja, din materialele prezentate pe site.
Punctam ca tipsurile pentru unghii nu sunt reutilizabile. Daca se intampla ca tipsul sa-ti cada una din cauza unui mic incident, aplica un tips nou, or’ cel vechi nu va mai avea aceeasi aderenta si forma.