Cos
Subtotal 0,00 lei
Livrare
Total 0,00 lei
Unghiile cu polygel - tehnică modernă între gel și acrilic
Postat de      06/09/2023 07:20:04    Comentarii 0
Unghiile cu polygel - tehnică modernă între gel și acrilic

Unghii, unghii, și iar unghii....acestea sunt primele aspecte de care femeile se îngrijesc fără să aibă o anumită ocazie. Femeile își bat mereu capul cum să fie bine îngrijite, cum să arate mereu fresh și, cel mai important, cum să fie mereu frumoase, cu un efort minim și timp scurt. Chiar dacă timpul petrecut la salon înseamnă pentru ele un moment de răsfăț și relaxare, nu mereu își permit să și-l ia. De aceea apelează la tot felul de metode care să le îndeplinească această dorință.

Dacă ele merg la coafor cu ocazia unui eveniment sau apelează la alte servicii de înfrumusețare pentru că au un motiv anume, ei bine, când vine vorba de unghii, femeile nu stau la discuții. Ce-i drept, unghiile sunt cartea de vizită a femeii și ele reprezintă un aspect al limbajului non-verbal care ne creionează o imagine primară despre ea. Iar pentru asta există mai multe opțiuni, precum: gel, acrilic și polygel. Este important să știm diferența dintre ele, deoarece o manichiuristă bună trebuie să fie și un consultant bun atunci când are de-a face cu o clientă care nu e bine documentată sau care îi cere părerea.

Gel, acrilic sau polygel?

Gelul este o opțiune foarte cunoscută și foarte utilizată în saloanele de înfrumusețare. Pentru aplicarea gelului, tehnicianul trebuie să aibă o trusă cu mai multe instrumente, printre care o lampă UV și trei tipuri de geluri: gel de bază, gel constructor și gel finish. Este mai dificil de pus pe unghii și necesită întreținere la salon. În ceea ce privește naturalețea pe care o exprimă, gelul câștigă detașat la acest capitol. Comparativ cu acrilul, unghiile cu gel au un aspect lucios și gelul este destul de prietenos cu patul de unghii. Pe de altă parte, unghiile acrilice rezistă mai mult în timp și din punct de vedere financiar sunt mai accesibile. Amândouă modalitățile de îngrijire a unghiilor sunt interesante și îndeplinesc nevoia de frumos și util, iar optarea pentru una sau cealaltă este strict la alegerea clientei, în funcție de nevoile acesteia. Ei bine, dacă încă există cliente nehotărâte, există și varianta de mijloc, polygelul.

Cum este tehnica polygel?

Tehnica polygel este o cale de mijloc între gel și acrilic și este considerată o tehnică puternică de înfrumusețare a unghiilor. Polygelul este flexibil, iar asta contează mult în ceea ce privește fragilitatea. Unghiile care sunt făcute cu polygel sunt mai rezistente contra ruperii și sunt confortabile și durabile. Polygelul nu are miros chimic, deci poate fi aplicat foarte bine și persoanelor vulnerabile, cum ar fi gravidele, și este și foarte ușor de manevrat. Polygelul este un gel foarte consistent, care se manipulează cu ajutorul unei pensule și a unui lichid special, la fel ca în cazul lucrului cu acrilul. Și pentru că am zis că polygelul este o tehnică de mijloc între gel și acril, asemănarea pe care o are cu gelul constă în faptul că pentru aplicarea lui este nevoie de lampa UV sau LED. De asemenea, tehnica polygel oferă posibilitatea pe care o oferă și gelul și acrilul, aceea de a construi, modela sau alungi unghia.

Ce materiale sunt necesare pentru a folosi tehnica polygel?

La fel ca în cazul celorlalte două opțiuni de aranjare a unghiilor, când te hotărăști să utilizezi tehnica polygel trebuie să știi ce materiale te ajută la aplicarea ei, așa că este foarte important să dobândești un kit care are tot ce este strict necesar: un tub cu polygel (diferite culori), pensulă specială pentru modelare, tipsuri reutilizabile pentru polygel și soluție pentru modelarea polygelului. De asemenea, kit-ul este completat de lampa UV sau LED, pe care, probabil, că deja o ai. Pe piață există și kit-uri mai ample, care conțin polygel reflector, polygel cu glitter, decor pentru unghii, top și base coat, ultrabond.

Ca profesionist, părerea ta contează în alegerea finală a clientei, iar asta îți aduce și ție un plus de încredere că știi ce faci și că prestezi un serviciu de calitate. Trebuie să fii în pas cu noile tendințe și să le aduci ca noutăți în fața clientelor tale. Iar polygelul este una dintre noutățile din domeniu, iar ca orice noutate este primită cu scepticism, până când ajunge la un anumit nivel de încredere. Tehnica polygel este o tehnică avantajoasă și pentru clientă, dar și pentru manichiuristă, datorită avantajelor pe care le prezintă: timpul de lucru mai redus, este sigur pentru sănătate, manichiurista poate lucra în ritmul ei, deoarece materialul nu se întărește atât de repede, nu conține alcool metilic. Produsele pentru tehnica polygel sunt oferite de producători renumiți în această industrie, iar acest fapt oferă o încredere sporită în tehnica polygel: Venalisa, Molly, Kievskaya, Canni, FSM. Datorită accesibilității cu care poate fi aplicată această tehnică, manichiurista poate oferi acest serviciu la salon sau acasă la ea sau la clientă.

Scrie un raspuns

arrow_upward