Cos
Subtotal 0,00 lei
Livrare
Total 0,00 lei

Sterilizator Pupinel

In meseria ta de manichiurista sau stilista, fie chiar si proprietar al unui salon de frumusete, dar si al unui centru medical, este mereu nevoie ca absolut toate uneltele tale de munca sa fie perfect curate si sterilizate. Este nevoie de acest lucru pentru a evita o eventuala infectare cu vreo maladie sau infectie de la un client la altul, iar noi stim bine ca aceasta se poate transmite mai ales prin intermediul unor instrumente cu care lucrezi si care intra in contact cu corpul uman, prin taiere, rupere sau o simpla ranire. Pentru aceasta exista mai multe tipuri de aparate de sterilizare, insa cel asupra caruia vreau sa va atrag o atentie deosebita este un pupinel.

Ce este un pupinel?

Un pupinel este aparatul cu ajutorul caruia sterilizezi instrumentele metalice si nu doar, si care are in componenta sa mici sertare pe care se pozitioneaza uneltele. Ultimele, la randul lor, se introduc in niste pungi special destinate acestei proceduri si se aranjeaza in pupinel. Intre ele si intre ele si peretii aparatului, trebuie sa lasi un mic spatiu. Asta pentru a nu-l supraancarca cu instrumente si a evita deterioararea lui.

Principiul de functionare a unui pupinel

Principiul de functionare al unui pupinel se bazeaza pe aerul cald pe care acesta il emana. Deci sterilizarea instrumentelor are loc sub influenta aerului cald. Temperatura de incalzire poate fi de 160 de grade si 180 de grade celsius.

In dependenta de ce temperatuta vei alege, se va seta si timpul de sterilizare. De exemplu vei astepta 1 ora daca vei alege 180 de grade si 2 ore, daca temperatura setata de tine va fi de 160 de grade celsius.
Temperatura se alege in functie de tipul materialului din care este confectionat instrumentul introdus in pupinel pentru sterilizare. Un pupinel poate rezista instrumentelor metalice si ceramice. Spre deosebire de alte utilaje, un pupinel nu va coroda uneltele la temperatura inalta. Acesta este cel mai mare plus al sau.

Ce faci inainte de a incepe lucrul cu un pupinel?

  • Spala bine instrumentele de reziduurile depuse, cu apa curata.
  • Sterge instrumentele cu un prosop din bumbac si aranjeaza-le in pungile predestinate pentru sterilizare.
  • Introdu intrumentele in pupinel, asa cum am specificat mai sus, nu supraincarca aparatul.
  • Seteaza temperatura de sterilizare si asteapta sa se scurga timpul. Nu deschide usa inainte de finisarea timpului de sterilizare, altfel risti sa deteriorezi pupinelul si nu doar.
  • La scoaterea uneltelor din pupinel, foloseste intotdeauna manusile speciale. Vei putea deschide usa de la pupinel atunci cand vezi ca dupa oprire, temperatura scade la sub 50 de grade. Atunci poti fi sigura si vei putea extrage instrumentele din pupinel.

Intretinerea unui pupinel

Este destul de usor sa intretii un pupinel, trebuie doar sa ai grija zilnic de el cu solutiile special pentru el. Carcasa si interiorul se sterge si spala cu usurinta, nu trebuie sa te preocupi in aceasta privinta.

Este usor sa faci achizitia, poti face o vizita online si sa te decizi in alegerea unui pupinel. Asigura-te ca iti faci meseria in sguranta, iar mai ales in siguranta vei fi tu si clientii tai!

displaypopularproducts
category_page
arrow_upward