Pensulele de machiaj potrivite pentru tine
Postat de      02/23/2020 18:37:00     Cosmetica    Comentarii 0
Pensulele de machiaj potrivite pentru tine

Atunci cand mergem intr-un magazin de cosmetica, atentia ne este indreptata asupra gamei de culori a umbrelor, a rujurilor, alegem produsele tonale si cremele in functie de compozitia lor, dar si al tenului nostru. Important este sa alegem corect si instrumentele cu care vom aplica aceste produse cosmetice si anume pensule machiaj.

In ziua de azi magazinele ne ofera o gama foarte larga de pensule machiaj, care sunt diferite atat dupa compozitie, cat si scopul utilizarii.

Cum sa alegem corect niste pensule machiaj

In primul rand, la alegerea unor pensule, trebuie sa acorzi atentie nu doar scopului lor, dar si materialului din care este fabricata o perie. Acestea sunt de doua tipuri: pensule machiaj naturale si pensule machiaj sintetice. Manerele pot fi din plastic, lemn sau alte materiale.

In dependenta de produsul pe care urmeaza sa-l aplici pe piele, vei alege si peria potrivita. De exemplu este bine sa optezi pentru pensule machiaj naturale (caprine, veverite) atunci cand te vei machia cu produse uscate:pulberile, fardurile pentru ochi sau ascunzatoarele friabile.
Aceste pensule machiaj te vor ajuta sa dai un ton uniform si iti va fi mai usor sa reglezi grosimea stratului de cosmetica.

Atunci cand vei aplica produse lichide, de exemplu fondul de ten, ar fi bine sa alegi pensule machiaj cu somn sintetic.

Daca ne referim si la durabilitate, atunci afla ca pensulele sintetice calitative, vor servi mult mai mult decat periile naturale. Iar daca iti este frica de provocarea unor alergii de la materialele sintetice, atunci mai afla ca pensule machiaj de la companiile de incredere nu vor permite aparitia iritatiilor pe piele.

La ce ne indreptam atentia cand cumparam pensule machiaj?

Sigur ca in primul rand vom atrage atentia la rigiditatea pielii.

  • Alege perii cu puful moale pentru o aplicare usoara a produselor cosmetice si pentru a nu irita pielea.
  • Testeaza peria pe mana ca sa nu te trezesti cu fibrele cazute pe fata atunci cand o vei utiliza.
  • Bineinteles ca trebuie sa acorzi atentie si daca iti este comod si convenabil sa o tii si sa o manuiesti.

Ce pensule machiaj nu trebuie sa lipseasca din trusa cosmetica si cum le ingrijim si pastram corect?

Aici te poti limita la un set de pensule machiaj standard care va include o perie pentru pulbere, perii pentru produse corectoare si fond de ten, pensula pentru fard, pentru ruj, pensula pentru sprancene si pensula pentru farduri de ochi.

  • Ingrijirea nu este complicata, insa trebuie sa fie regulata.
  • Periile se spala cu apa curata si sapun sau sampon sau, cu un produs pentru curatare si dezinfectare.
  • Dupa aceasta procedura, se recomanda uscarea corecta a periilor, pentru o mai buna durabilitate a lor.
  • Pastreaza periile in locuri cu umiditate scazuta, deoarece se pot deforma, mai ales daca sunt sintetice.

Ai in vedere ca pensule machiaj nu trebuie sa sa fie presate una de alta, ci fiecare sa aiba locul sau. De aceea e bine sa fie pastrate intr-o husa cu locuri special desemnate pentru fiecare.

Pensule machiaj calitative si corect selectate sunt necesare pentru fiecare femeie care iubeste sa se machieze, de aceea tine cont de aceste mici sugestii si aplica machiajul perfect pe tenul tau.

Scrie un raspuns

arrow_upward